0753 593 780        office@coquettedesigns.ro

curs de florist timisoara

Curs intensiv de floristică

Coquette Designs vă invită cu drag la primul curs intensiv de florist din Timisoara, dedicat în totalitate florăriilor și atelierelor florale . Dacă aspiri să devii un florist, sau ai o florărie sau un atelier floral dar dorești să îți îmbunătățești cunoștințele, cursul acesta este cu siguranță pentru tine! Vei învăța de la detalii elementare cum ar fi pregătirea și hidratarea corectă a florilor, la păstrarea lor cât mai îndelungată, la realizarea unor buchete și aranjamente armonioase, la ce nevoi are un atelier floral și o florărie,la cum să îți stimulezi veniturile, cum să îți calculezi corect prețul produselor și cum să valorifici fiecare floare și accesoriu. Vor fi 3 zile intense pline de culoare, de flori și de creativitate!

Cui se adresează cursul de florist?

Fie că ești la început de drum și nu știi de unde să pornești, fie că ai deja o florărie sau un atelier floral și vrei să te perfecționezi sau să oferi training angajaților, acest curs este pentru tine! L-am gândit în așa fel încât, acumulând aceste cunoștințe, să poți să realizezi orice tip de aranjament floral, în manieră armonioasă, atât cromatic, cât și compozițional.

Ce înveți la cursul de florist?

Vom începe cu o parte teoretică în care vorbim despre detalii elementare, de la cum se comandă florile, la cum ajung, și cum trebuie procesate inițial, apoi la trucuri pentru a le oferi perioada mai lungă de viață, cum valorificăm fiecare floare. Știm bine că florile sunt materiale perisabile și menținerea lor în viață nu doar la noi în magazin, ci și la client acasă, este extrem de importantă, așa că vom învăța cum să păstrăm florile timp îndelungat și cum să îi ajutăm pe clienți să le îngrijească.  Cu ce ustensile lucrăm într-o florărie, ce accesorii putem folosi și cum putem aduce plus valoare unui aranjament floral – sunt alte câteva întrebări la care vei găsi răspuns în cadrul acestui curs.

Teoria culorilor – cum să faci combinații cromatice neașteptate?

De ce ne place sau nu ne place un buchet sau un aranjament? Ce facem să atragem privirea și să trezim interesul clienților? Cum reușim să realizăm combinații cromatice îndrăznețe care să ne scoată din anonimat? Care sunt cele mai armonioase combinații cromatice și de ce? Simbolistica culorilor – cum mizăm pe acest aspect în vânzarea unui aranjament? Cum ies din tipar și din rutina acelorași tipuri de buchete și aranjamente? Toate acestea sunt întrebări la care vei găsi răspuns la cursul de floristică!

Compoziții minunate, aerisite și bogate

Vom aborda 3 stiluri de buchete (rotund, asimetric aerisit, cu structura decorativa) și 3 stiluri de aranjamente (asimetric, aerisit în cutie rotundă și paralel), apoi 1 coroană funerară individuală, 1 buchet funerar, 1 plantă în tehnica kokedama, și voi demonstra tehnici pentru alte tipuri de aranjamente. Fiecare participant își va alege singur florile cu care să lucreze, ținând cont de partea teoretică predată inițial. Vom învăța cum să lucrezi compoziții aerisite, cum să „vinzi aer”, iar buchetele le vom împacheta în stiluri moderne. 

Importanța aranjamentelor funerare

Multe florării fug de responsabilitatea realizării aranjamentelor funerare. Fie că nu vor să vândă din motive emoționale, fie că nu vor să vândă aceleași coroane care se găsesc peste tot, refuzul florăriilor de a vinde aranjamente funerare poate fi o mare greșeală de business. Așa că, mi-am propus să vă învăț să iubiți și voi funerarele și să le lucrați cu drag, reușind astfel să aduceți și profit suplimentar afacerii voastre, dar și să contribuiți la frumos ultim omagiu. Vom învăța să realizăm o coroană deosebită, în formă de cerc, lacrimă sau cruce, pe un suport realizat manual cu costuri minime, dar și un buchet funerar sau un aranjament pentru sicriu. Vom povesti despre simbolistica culorilor și a florilor și cum putem folosi acest detaliu în vânzarea aranjamentelor noastre funerare.

Aranjamentul asimetric și aranjamentul paralel

Valorificăm împreună niște vase de sticlă și vom realiza un aranjament paralel, învățând totodată ce înseamnă asta și ce urmărim. Într-o cutie dreptunghiulară ne vom juca cu flori, crengi și alte elemente pentru a realiza un aranjament asimetric artistic. La fiecare din aranjamentele realizate, fiecare participant își va alege singur florile, ținând cont de teoria învățată în prima zi de curs, și anume, principii ale designului floral, teoria culorilor, elementele designului floral, tehnici de ambalare, etc.

Ce plante vindem în florărie? Cum calculăm prețul corect?

Ce plante se vând în florărie și sub ce forma? Cum realizăm un aranjament floral ținând cont de sezonalitatea și compatibilitatea plantelor?  Ce este kokedama și cum ne poate ajuta? Ce alte obiecte sau decorațiuni poate aduce plus valoare afacerii noastre?
Prețul este de asemenea un aspect extrem de important. Constat cu tristețe că multe florării supraviețuiesc, fără să facă un profit corect și concret, și se bucură cu simplul fapt că își vând marfa. Ca orice business, o florărie trebuie să genereze profit, nu doar să ruleze bani! În această parte finală a cursului, vom învăța să aplicăm tehnici de marketing și vom discuta despre ce înseamnă prețul corect al unui aranjament și cum îl calculez (pe aranjamentele realizate la curs), cum valorific marfa mai veche, și multe altele.

Lectorul cursului – Ruxandra Molin

Absolventă a Facultății de Arhitectură Timișoara
Absolventa a Filomena Flower School
Designer florist certificat
Diplomă Florar Decorator din 2015
Fondator Coquette Designs din 2014
Locul 2 Cupa României de Artă Florală 2021
Locul 3 Concurs Internațional Botanica Debrecen 2022
Locul 2 Concurs Heemskerk & Bredefleur
Trainer în floristică

Participant workshop-uri: EMC Go Live Event 2021, Freesia Summit 2022, Workshop & Demo la Cluj cu designer florist Ella Fodor 2021

 

Încrie-te acum!

 Dacă te-am convins, nu mai sta pe gânduri! Accesează formularul de înscriere sau ia legătura cu Ruxandra printr-un apel telefonic la 0753593780 și rezervă-ți locul la Cursul de Floristică din Timișoara!
Așteptăm cu drag și nerăbdare să ne cunoaștem! 🙂

Workshop-urile organizate de Ruxi au fost experiențele necesare în educarea pasiunii mele de la stadiul de “îmi plac florile” la stadiul de “pot crea și eu compoziții florale armonioase’’.
De fiecare dată ne-a pus pe masă realitatea actuală a acestui domeniu, ne-a anticipat fiecare întrebare, ne-a pus în mână tehnicile sale și nu a uitat de starea noastră de bine.
Maniera în care și-a organizat evenimentele o definesc în întregime ca un “peda-profesionist” (știe ce, cât și cum să ofere din tot ceea ce a acumulat). 🤍
Mihaela Sabau-Gutu

Buchetino

Recomand cu incredere profesionistul Ruxi, dedicata in tot ceea ce face, este un bun lector si foarte dedicata in cursuriile ei . Sunt multumita pentru tot ce m-a invatat !
Cu multa admiratie Valeria Marsoane
Valeria Masoane

Florăria Eva

Recomand cu mare incredere cursul Ruxandrei,este necesar persoanelor din domeniu si mai ales a celor care detin o florarie.Este o profesionista cu desavarsire,pe mine m-a ajutat foarte mult.Am invatat sa creez aranjamente armonioase,sa comunic cu clientii si sa stiu sa imi gestionez mai bine afacerea.

Raluca Anamaria Brie

ANAIS Flower Shop

Am început cursul de floristica fara a avea cunoștințe în domeniu.
Nu am stiut la ce sa ma aștept, dar încă de la primul curs am simțit o siguranță și un entuziasm vis a vis de ce va urma ,datorita felului în care Ruxandra mi-a făcut cunostinta cu lumea aceasta minunata a florilor si decorațiunilor .
Ce a urmat a fost mai mult decât un curs ,a fost o experienta completa,am învățat de la zero cum se construiesc buchete ,dar și aranjamente de tot felul din punct de vedere tehnic, dar și din punct de vedere estetic.
Recomand acest curs tuturor persoanelor care își doresc sa învețe aceasta meserie sau pur și simplu pasionaților de flori.
Mulțumesc Ruxi pentru tot.
Ana Maria Avramut

S-ar putea să îți placă și

Trenduri cromatice vii și pe moarte

Trenduri cromatice vii și pe moarte

În fiecare an, pentru cei ce nu știu, Pantone lansează culoarea anului și lumea o ia razna: de la detaliile cele mai mici, întreg internetul devine bombardat cu aceasta culoare. Zice-s-ar ca ăștia de la Pantone “inventează” culorile… mă rog nu știu cat le inventează sau cât le “reinventeaza”, nu de alta, dar doar mie mi se pare ca Marsala anului 2015 este de fapt vișiniu?

Costuri neasteptate in pregatire pentru ziua cea mare

Costuri neasteptate in pregatire pentru ziua cea mare

Cum? A trecut o luna de cand nu am mai scris? O doamne! Pai sa revenim in forta zic! Ca mi-a fost dor de voi si de bloggareala 🙂 Azi vorbim despre... baaaani 🙂 Stiu cat de greu e sa organizezi o nunta in ziua de azi, si nu doar pentru ca trebuie sa iei in...

Nunta de primăvară

Nunta de primăvară

Vine vine primăvara și odată cu ea vin nuntile! Nu pot decât să mă bucur ca nu mai sunt restricționată de frigul din iarna și ca pot să lucrez cu ce flori vreau, și ce flori sunt mai frumoase decat cele din primăvara? La început de primăvara (martie-aprilie) încep...

Ruxandra

În buchetele și aranjamentele ce ies de la noi din atelier, pun un strop din sufletul meu de fiecare dată iar relația cu clienții noștri e una de colaborare și de prietenie. Promitem să oferim sinceritate, profesionalism, promptitudine, preț corect, și cerem în schimb doar încrederea că sunteți pe mâini bune. Așa că nu mai stați pe gânduri și contactați-ne, indiferent că doriți să discutăm despre un eveniment privat, sau că vreți să facem o surpriză florală cuiva drag!

Dacă ți-a plăcut acest articol, te-ar putea interesa și:

Nunta de primăvară

Nunta de primăvară

Vine vine primăvara și odată cu ea vin nuntile! Nu pot decât să mă bucur ca nu mai sunt restricționată de frigul din iarna și ca pot să lucrez cu ce flori vreau, și ce flori sunt mai frumoase decat cele din primăvara? La început de primăvara (martie-aprilie) încep...

read more
Buchete răzlețe și panglici îndrăznețe

Buchete răzlețe și panglici îndrăznețe

Plănuisem să scriu altceva... cică despre trenduri în materie de nunți pentru 2016, dar, răsfoind internetul mi-am dat seama că nu exista o rețetă standard pentru a propune niște trenduri, cel puțin nu în materie de nunți. Pantone au numit deja culorile anului 2016...

read more
0 Comments

Submit a Comment