0753 593 780        office@coquettedesigns.ro

Vine vine primăvara și odată cu ea vin nuntile! Nu pot decât să mă bucur ca nu mai sunt restricționată de frigul din iarna și ca pot să lucrez cu ce flori vreau, și ce flori sunt mai frumoase decat cele din primăvara?

La început de primăvara (martie-aprilie) încep incet-incet să se “dezghete” prețurile la flori și încep să apară frumoasele flori de primavara: ranunculus, lalele, zambile, muscari, narcise, lacramioare, etc. Bujorii apar abia pe la jumătatea lui aprilie însă prețul lor este cel mai jos prin mai-iunie, iar hortensiile se găsesc și acum, însă prețul lor este mai accesibil la sfarsit de mai și iunie iulie. Așa ca, pentru a nu avea surprize cand ceri oferta pentru aranjamente, m-am gândit să iti explic și ce înseamnă o nuntă de primăvara în materie de costuri.

Primesc multe emailuri pentru oferte de preț pentru anumite luni “sensibile” să spunem (printre care aprilie-mai și septembrie-octombrie) în care sunt rugată să folosesc “flori de sezon”. De multe ori se înțelege greșit sensul cuvintelor “flori de sezon”, multă lume crezînd că anumite flori, fiind în sezon sunt ieftine, pe cînd ele sunt de fapt doar mai ieftine decât în extrasezon, dar tot rămăn destul de scumpe comparativ cu alte flori cum ar fi trandafirii care au preț relativ constant pe toata perioada anului. Lunile de început și sfarsit de sezon sunt cele mai imprevizibile: începutul anului vine cu multe zile ale mamei în marile țări importatoare de flori din Europa și din lume, iar sfârșitul sezonului este… oh well, sfârșitul sezonului… deci ce regăsești în mai nu vei mai găsi în octombrie decât cu fooooarte mult noroc sau la prețuri exorbitante. 
De ce flori te poți bucura la nunta de primavara?

Ranunculus – una din florile mele preferate, este la cele mai mici preturi în primăvara, mai ales în aprilie-mai. Ca să înțelegi, este cam la prețul unui trandafir, dar exista șansele să vina cu floarea mica. Prin mai-iunie deja se găsesc ranunculusi cu floarea mare (și chiar foarte mare) de producție Italia, Olanda sau chiar Ungaria.

Anemone – unora le place să le spună “maci” 🙂 dar ele sunt anemone toata ziua. Și acestea sunt cam la prețul unui trandafir puțin mai scump și se regăsesc într-o mare varietate de culori: albe cu miezul negru, albe cu miez verzui pal, roșii, mov închis, albastre-movulii, roz si cyclam. Singurul lor dezavantaj este ca sunt foaaarte fragile și dacă nu sunt manevrate cu atenție, petalele pălesc sau se “șifonează” ușor.

Zambile – ele se găsesc până târziu în vară, însă în primăvara prețul lor este cel mai mic. Prețul unui fir este tot cam cat prețul unui trandafir, însă avantajul zambilelor este volumul lor, ele umplând mai bine un aranjament. Atât un avantaj cat și un dezavantaj este parfumul zambilelor: poate fi foarte plăcut de toată lumea, dar poate în același timp să provoace alergii.

Narcise, iriși și muscari– irișii îi găsim până în toamnă și nu i-am vazut niciodata mai scumpi decât un trandafir. În sezon sunt chiar la jumătate din prețul unui trandafir de multe ori, însă sunt doar mov sau albi cu irizatii galbene. Irisul înflorește repede așa ca nu te speria dacă în buchet dimineața el e închis; tocmai, se recomandă să nu fie deschis complet pentru ca altfel se și ofilește repede. Narcisele sunt doar albe și galbene, floarea este mare și frumoasă, iar prețul lor este cam cat prețul unui trandafir. Muscari (sau zambiluța struguraș) este o floare micuță, albastră sau movulie, tare drăgălașă, al cărui preț este jumătate din cel al unui trandafir.

Lalele – frumoasele mele lalele! Eu le ador și de câte ori am nunți în toiul primăverii le recomand. Însă atenție! Lalelele sunt foaaarte sensibile și infloresc în aranjament! Le merge mai bine puse direct în vasul cu apă decât în burete, dar neapărat să fie răcoare în încăperea în care le țineți. Prețul lalelei în primavară-vară este puțin mai mic decât al unui trandafir.

Bujorii – florile preferate ale multor mirese, bujorii sunt acele flori care au tot ce îți poți dori de la o floare: sunt diafani, eleganți, mari, romantici și ușor parfumați. Însă prețul lor chiar și cand e cel mai mic, este de 2-3 ori cat prețul unui trandafir, iar cand e cel mai scump este și de 10 ori mai scump. În mai-iunie gasesti cei mai “economici” bujori, și pentru aranjamente recomand folosirea bujorilor de producție locală

Flori speciale – în anumite perioade, poți avea noroc să găsești mimoze și liliac. Mimozele se cultivă într-un interval foarte scurt (o saptamană-două prin martie), iar liliacul se găsește pe bursă cam tot timpul, dar la preț destul de mare, de aceea recomand folosirea în aranjamente a celui de România care este suficient de rezistent și nu se scutură (și este mult mai accesibil!). În mai apar hortensiile mari frumoase; deși prețul lor este cam de 3-4 ori cât a unui trandafir, o hortensie ține locul a 15-20 de trandafiri, deci ieși mai ieftin alegându-le 🙂 Tot la flori speciale putem include și lăcramioarele însă, dacă nu știați, nu se pot folosi lacramioare de gradina în buchete deoarece: 1) au coada prea scurtă și 2) se ofilesc foarte repede (adică nu, nu merge aia cu “las ca nu trebuie să reziste decât pân’ la biserică”). Așa că dacă ești înnebunită după lăcrămioare, află că prețul unui singur fir este cam de 2-3 ori mai scump ca prețul unui trandafir, iar pentru un buchețel de mireasă de dimensiune medie ai nevoie cam de 100 de fire (ca să ne înțelegem, asta înseamnă minim 1000 lei buchetul).
Acestea fiind spuse, vă las cu câteva imagini de inspirație, unele din portofoliul nostru, altele culese de la talentați colegi de breaslă. Așteptam cu sufletul la gura terminarea postului și începerea nebuniei din mai 😀

Vă doresc o primăvară minunată!

 

Buchet de mireasa cu anemone, trandafiri, liliac, muscari, sweet pea – Sursa Pinterest

Buchet de mireasa cu trandafiri, anemone rosii si mov, muscari albastru, frezii, eucalipt – sursa pinterest

Buchet de mireasa cu ranunculus roz, bujori, waxflowers, lacramioare – sursa City Flowers Sibiu

Buchet si lumanari de cununie cu lalele multicolore – Coquette Designs 2015

 

Prezidiu cu lalele albe – Coquette Designs & Events by Rafa – februarie 2016

Buchet de mireasa cu anemone, lalele, liliac alb, zambila roz, viburnum si frezii – Buchete de poveste

 

Ruxandra

În buchetele și aranjamentele ce ies de la noi din atelier, pun un strop din sufletul meu de fiecare dată iar relația cu clienții noștri e una de colaborare și de prietenie. Promitem să oferim sinceritate, profesionalism, promptitudine, preț corect, și cerem în schimb doar încrederea că sunteți pe mâini bune. Așa că nu mai stați pe gânduri și contactați-ne, indiferent că doriți să discutăm despre un eveniment privat, sau că vreți să facem o surpriză florală cuiva drag!

Dacă ți-a plăcut acest articol, te-ar putea interesa și:

Trenduri cromatice vii și pe moarte

Trenduri cromatice vii și pe moarte

Greșeli în materie de cromatică În fiecare an, pentru cei ce nu știu, Pantone lansează culoarea anului și lumea o ia razna: de la detaliile cele mai mici, întreg internetul devine bombardat cu aceasta culoare. Zice-s-ar ca ăștia de la Pantone “inventează” culorile......

read more
Buchete răzlețe și panglici îndrăznețe

Buchete răzlețe și panglici îndrăznețe

Plănuisem să scriu altceva... cică despre trenduri în materie de nunți pentru 2016, dar, răsfoind internetul mi-am dat seama că nu exista o rețetă standard pentru a propune niște trenduri, cel puțin nu în materie de nunți. Pantone au numit deja culorile anului 2016...

read more
0 Comments

Submit a Comment