0753 593 780        office@coquettedesigns.ro

Povestea noastră

Designul floral este specialitatea noastră.

“Life is what happens while you’re busy making other plans” – John Lennon

Buna! Sunt Ruxi, și sunt designer-ul și fondatoarea brandului Coquette Designs.

Îndrăgostirea mea de flori s-a produs pur întâmplător, prin 2013, într-un moment de impas: terminasem facultatea de arhitectură, piața imobiliară numai ce căzuse iar visurile mele de a deveni arhitect se spulberau cu fiecare răspuns negativ pe care îl primeam de la birourile la ușa cărora am bătut. Așa am ajuns să lucrez într-o florărie renumită din Timișoara.

Atunci îmi era teamă de flori, nu știam despre ele mai mult decât știu miresele care îmi trec pragul, nu știam de unde să pornesc un buchet, dar de fiecare dată când prindeam laolaltă cateva flori eram fericită. Și așa o întâmplare, a devenit apoi pasiune și în scurt timp business, o „terapie cu flori”.

Sunt mândră să fiu aici, câțiva ani mai târziu, cu un portofoliu diversificat, câteva cursuri de perfecționare la activ, o dorință arzătoare de a crește acest prim copil al meu, business-ul,de a ne extinde și de a ne perfecționa tehnicile, cu o bază de date de clienți din care, între timp, unii mi-au devenit prieteni, și cu o echipă fantastică în spate care mă ajută să transform în realitate ideile voastre și schițele mele deopotrivă!

Azi nu îmi mai este frică de nimic și accept orice provocare cu încredere și nerăbdare! Cred că fiecare mireasă e unică și că florile naturale dau personalitate unui eveniment și aduc bucurie. Așadar, fie că îți dorești un design clasic, modern, rustic-chic, vintage sau poate vrei să aduci o parte din pădure la nunta ta, prin flori proaspete și accesorii diverse, putem realiza un decor cu adevărat special, unic, la fel ca tine!

buchet nunta in culori pastelate

De ce Coquette Designs?

Când am decis că îmi doresc să activez în acest business, binențeles prima întrebare pe care mi-am pus-o a fost “Care e brandul meu?”. Era o perioadă când toate florăriile erau ateliere, aveau nume de flori sau erau denumite după numele floristului, și, recunosc, așa am început și eu. Ruxandra Molin designer florist nu avea însă aceeași rezonanță ca și alte nume celebre de floriști, ceva nu se potrivea și parcă nu îmi găseam locul.

Am început timid lucrând aranjamentele pentru prietenele mele dragi cărora le mulțumesc și în ziua de azi că au acceptat să îmi fie “cobai” 🙂 Apoi, într-o zi, aveam întâlnire cu un cuplu să discutăm despre nuntă, prieteni buni și viitori miri, care au apărut pe biciclete. Ea era pe una ce avea un coș frumos în față pe care instant mi l-am imaginat plin cu flori, și m-am gândit “Oh ce cuplu cochet!” Ajunsă acasă, i-am povestit soțului meu iar el a venit cu ideea de Coquette Designs, și s-a născut prima siglă cu o fată pe o bicicletă cu un coș cu flori. Așadar, cu mult curaj si având susținerea prețioasă a celor care au crezut în mine, am lansat pagina de Facebook, și proaspăta înființată firmă s-a lansat ca afacere de familie.

Cu ce ne ocupăm de fapt?

Cu tot ce ține de decorul floral pentru evenimente: buchete de mireasă, nașă, domnișoare, lumânări de cununie sau botez, aranjamente pentru mese, decor de prezidiu, corsaje, cocarde, decor pentru coltul foto, etc. De asemenea realizăm compoziții florale pentru hoteluri, clădiri de birouri, vitrine și orice alt loc care necesită un decor deosebit.

Tot la noi găsiti cadouri florale pentru persoanele dragi din viața ta: aranjamente florale în cutii și vase diverse, buchete de oferit, aranjamente cu plante dar și aranjamente și coroane funerare.

Materialele cu care lucrăm

Lucrăm cu flori și verdeață de cea mai bună calitate, importate direct din Olanda, le comandăm special pentru evenimentul tău, așa încât să primești compoziții florale proaspete care rezistă un timp cât mai îndelungat. De asemenea, aranjamentele sunt realizate în burete floral special de calitate înaltă, buchetele sunt asortate cu panglici diverse, și vă asigurăm că experiența își spune cuvântul în manipularea fiecărui tip de floare în parte.

Povești de succes

Poate ca Ruxandra este unul dintre cei mai empatici oameni pe care i-am cunoscut, dar combinatia empatiei cu inteligenta, viziunea, arta si frumosul a fost reteta succesului! Nu e foarte usor sa faci asta, dar si cel care reuseste inseamna ca e facut pentru asta!

Gabriela Elena Ciocan

O recomandare dată din tot sufletul și pentru toate cuplurile care își doresc ca nunta lor sa aibă un decor de vis! Nu pot să descriu în cuvinte frumusețea adusa de Ruxi în cea mai importantă zi din viața noastră! Mulțumim de o mie de ori! 💜

Diana-Amalia Popa

Când am intrat în restaurant și am văzut decorul ne-am simțit ca într-un basm, a fost totul peste așteptări. 😊 Recomand cu drag calitatea Coquette Designs, sunt definiția bunului gust. Decorațiunile și buchetul de mireasă au fost originale, foarte reușite!

Andreea Balint

Vezi toate recenziile pe pagina noastră de Facebook

Decoruri florale perfecte pentru mirese Cochete

Curs florist Timisoara

Curs florist Timisoara

Curs intensiv de floristică Coquette Designs vă invită cu drag la primul curs intensiv de florist din Timisoara, dedicat în totalitate florăriilor și atelierelor florale . Dacă aspiri să devii un florist, sau ai o florărie sau un atelier floral dar dorești să îți...

Trenduri cromatice vii și pe moarte

Trenduri cromatice vii și pe moarte

Greșeli în materie de cromatică În fiecare an, pentru cei ce nu știu, Pantone lansează culoarea anului și lumea o ia razna: de la detaliile cele mai mici, întreg internetul devine bombardat cu aceasta culoare. Zice-s-ar ca ăștia de la Pantone “inventează” culorile......

Costuri neasteptate in pregatire pentru ziua cea mare

Costuri neasteptate in pregatire pentru ziua cea mare

Cum? A trecut o luna de cand nu am mai scris? O doamne! Pai sa revenim in forta zic! Ca mi-a fost dor de voi si de bloggareala 🙂 Azi vorbim despre... baaaani 🙂 Stiu cat de greu e sa organizezi o nunta in ziua de azi, si nu doar pentru ca trebuie sa iei in...

Nunta de primăvară

Nunta de primăvară

Vine vine primăvara și odată cu ea vin nuntile! Nu pot decât să mă bucur ca nu mai sunt restricționată de frigul din iarna și ca pot să lucrez cu ce flori vreau, și ce flori sunt mai frumoase decat cele din primăvara? La început de primăvara (martie-aprilie) încep...

Buchete răzlețe și panglici îndrăznețe

Buchete răzlețe și panglici îndrăznețe

Plănuisem să scriu altceva... cică despre trenduri în materie de nunți pentru 2016, dar, răsfoind internetul mi-am dat seama că nu exista o rețetă standard pentru a propune niște trenduri, cel puțin nu în materie de nunți. Pantone au numit deja culorile anului 2016...

Fairy tales & Happy endings

Fairy tales & Happy endings

Știți când vă gândiți la cineva foarte drag vouă și nu știți cu ce sa începeți? Așa sunt eu acum când mă gândesc la Spria și la Florin și la nunta lor minunată la care am decorat, am lucrat și am dansat deopotrivă. Spria e o tipă așa...cam ca mine: bună și nebună. Am...

Povestea unui buchet

Povestea unui buchet

De ce am ales să scriu acest articol? Ei bine, pe măsură ce trece timpul, mi-e dat să mă întâlnesc cu tot felul de mirese și mi-e dat să-mi pun mintea la contribuție în cele mai frumoase și ciudate moduri. Iar cazul Monicăi nu a fost o excepție, dar stați să vă...

Scrie-ne și hai să vedem cum te putem ajuta

De la aranjamentele pentru mese, la designul prezidiului, al candy bar-ului sau orice alt colțișor îți dorești să fie pus în evidență, designerul nostru te va ajuta să alegi cele mai potrivite idei și să le pui în practica datorită unui vast portofoliu și a multitudinii de vase și accesorii de care dispunem.