0753 593 780        office@coquettedesigns.ro

Greșeli în materie de cromatică

În fiecare an, pentru cei ce nu știu, Pantone lansează culoarea anului și lumea o ia razna: de la detaliile cele mai mici, întreg internetul devine bombardat cu aceasta culoare. Zice-s-ar ca ăștia de la Pantone “inventează” culorile… mă rog nu știu cat le inventează sau cât le “reinventeaza”, nu de alta, dar doar mie mi se pare ca Marsala anului 2015 este de fapt vișiniu?

În fine, eu sunt de părere că până la urmă se poartă ce îți place, dar m-am gândit să vă povestesc despre niște mici greșeli care se fac des în alegerea decorului unui eveniment, cel puțin la noi, și cum ai putea sa le eviți.

1. Marsala

Dacă tot am amintit de culoarea asta a vinului, vreau să vă spun că, părerea mea este ca: exprimă sobrietate și maturitate în combinatie cu alb și crem, eleganță și romantism în combinație cu rozul pal și curaj și bucurie în combinație cu alte culori mai aprinse, gen cyclam. Este o culoare de care la noi lumea se teme. De ce? Pentru că “prea seamănă cu negru’ și negru’ nu se cade să faci la o nuntă”. Hm, un mit! Dar promit să revin asupra miturilor de acest gen.

2. Less is more

Adică mai puțin e mai mult. Întotdeauna! dar când vine vorba de combinații de culori, trebuie să ai mare grijă ce și cum combini. Eu îi sfătuiesc întotdeauna pe miri să se axeze pe 1-2 culori maxim, ținând cont că probabil mai intră și verdeață și accesorii în aranjamente, acestea devenind deja a treia și a patra culoare. Alegând o paletă simplă de culori îți va fi mult mai ușor să păstrezi coerența și să faci totul să pară “curat” și ordonat. Dacă în schimb cauți să obții efectul de dezordonat mergi pe nuanțe diferite ale aceleiași culori. Ideea e să dai impresia că totul a fost bine gândit, iar invitații, crede-mă, vor simți asta.

3. Vintage…

Vintage everywhere! Serios, eu m-am săturat de atâta vintage! Dar vai dar ce frumos arată în paginile revistelor, sau pe Pinterest, sau… Stop! Eu stau pe Pinterest cel puțin 3 ore pe zi iar newsfeed-ul meu de la Facebook e plin cu buchete, aranjamente, you name it, I see it. Îmi plac cel puțin treizeci de chestii diferite pe zi. Dar până la urmă este vorba despre ceea ce iți place, ce te binedispune, ce te reprezinta și ți se potrivește. Și preferabil ca răspunsul la toate acestea să fie unul și același. E super fain “rozu’ prăfuit” dar eu chiar sunt curioasă dacă toate miresele care anul trecut au avut nunta vintage, au și fost super-fane de roz prăfuit. Sau de orice roz.

La mine orice conversatie cu mireasa începe de la care este culoarea ta preferată și se continuă cu ce flori îți plac și ce flori NU le accepți sub nici o formă.

4. Culori sau combinații de culori previzibile

Aici aș include roșu + alb, albastru, pastelurile (mai ales rozul pal – am eu o problema cu rozul pal). În ziua nunții orice mireasă vrea să iasă în evidență, și atunci, din multitudinea de culori și combinații de culori existente, de ce să nu optezi pentru ceva diferit. De exemplu, dacă îți place foarte foarte mult roșul, alege flori exclusiv roșii. Impactul este major într-un aranjament roșu intens! Nu există că dacă nu e puțin de alb acolo atunci nu aduce a nuntă!

5. Cu sclipici că doar e nuntă!

Știți buchetele alea de trandafiri roșii cu ace cu perle în mijlocul florii? Eh această moda este pe ducă, dragi mirese. Dacă vă plac mult perlele, cristalele și alte accesorii sclipicioase, ori alegeți să le puneți pe coada buchetului, ori, mergeți la extrema cealaltă cu o aglomerație de elemente (gen broșe), ori chiar pe varianta de buchet din accesorii. Însă mare atenție să nu ajungeți în extrema cealaltă și să iasă un kitsch!

În ceea ce privește decorul de pe sală, eu aș sări peste “cristalele” atârnate de suporți, și aș merge pe fețe de mese din strassuri, de exemplu.

6. În ton cu domnișoarele de onoare

Am o mireasă anul acesta (hihi te-am pârât, să nu te superi pe mine! :*) care este obsedată de niște trandafiri Amnesia pe numele lor. Eh, întregul decor al nunții se învârtea în jurul acestor trandafiri, până într-o zi când mireasa m-a contactat stresată că trebuie sa schimbăm decorul pentru că domnișoarele ei de onoare vor avea rochiile roz. “Eu nu prea vreau roz” mi-a spus, și atunci i-am spus ceea ce vă spun și vouă:

a) nimeni nu vrea să se asorteze cu sala și

b) unde scrie ca trebuie să asortezi domnișoarele la flori sau invers?

Din contră, rochiile roz ale domnișoarelor, merg perfect cu trandafirii care sunt ușor lavender. Eu să fiu domnișoară de onoare nu aș vrea să mă asortez cu fundele, șervețele și draperiile.

Fiți originale! și încă un pont, lăsați domnișoarele să-și aleagă singure rochiile. Asta că domnișoarele trebuie musai să fie îmbrăcate la fel, e un alt mit care trebuie distrus.

7. Necoordonarea decorului cu elementele de grafică

Și aici mă refer de la invitații, până la meniuri, numere de masă și carduri de masă, tabloul cu numele invitaților la intrare, etc.

Din ce în ce mai mulți miri merg pe ideea ca “invitațiile oricum se arunca” si “mărturiile oricum nu le păstrează nimeni”. Greșit. Gusturile oamenilor se modernizează tot mai mult, și există oameni care chiar păstrează chestiile astea. Corect, nu investim o avere în ele, dar, dacă poți, de ce să nu le dai invitaților de la bun început o idee despre ce și cum va fi evenimentul vostru? Cel mai evident exemplu care îmi vine în minte este o nuntă cu tematică travel care începe printr-o invitație tip bilet de avion/bilet de tren.

Întrebați specialiștii. De multe ori e posibil ca invitațiile/meniurile/numerele de masă personalizate să nu fie cu mult mai scumpe decât cele găsite la kil pe net, și atunci de ce să nu optați pentru ceva inedit?

 

Ruxandra

În buchetele și aranjamentele ce ies de la noi din atelier, pun un strop din sufletul meu de fiecare dată iar relația cu clienții noștri e una de colaborare și de prietenie. Promitem să oferim sinceritate, profesionalism, promptitudine, preț corect, și cerem în schimb doar încrederea că sunteți pe mâini bune. Așa că nu mai stați pe gânduri și contactați-ne, indiferent că doriți să discutăm despre un eveniment privat, sau că vreți să facem o surpriză florală cuiva drag!

Dacă ți-a plăcut acest articol, te-ar putea interesa și:

Nunta de primăvară

Nunta de primăvară

Vine vine primăvara și odată cu ea vin nuntile! Nu pot decât să mă bucur ca nu mai sunt restricționată de frigul din iarna și ca pot să lucrez cu ce flori vreau, și ce flori sunt mai frumoase decat cele din primăvara? La început de primăvara (martie-aprilie) încep...

read more
Buchete răzlețe și panglici îndrăznețe

Buchete răzlețe și panglici îndrăznețe

Plănuisem să scriu altceva... cică despre trenduri în materie de nunți pentru 2016, dar, răsfoind internetul mi-am dat seama că nu exista o rețetă standard pentru a propune niște trenduri, cel puțin nu în materie de nunți. Pantone au numit deja culorile anului 2016...

read more
0 Comments

Submit a Comment